Съставки
Порции: 2
- 400 гр. паста
- 300 гр. домати
- 1 скилидка чесън
- 10 листа босилек
- ½ лук
- 8 с.л. зехтин (разделени)
- 2 сушени домати
- 50 мл. портокалов сок
- 1 ч.л. сироп от агаве
- 2 ч.л. морска сол
- ¼ ч.л. черен пипер
- сол
- пипер
- босилек за сервиране
Необходими съдове и прибори: тиган, лъжица за бъркане, дъска за рязане, нож, блендер, тенджера
Нарежете доматите на четвъртини. Обелете и накълцайте на ситно чесъна. Измийте, подсушете и накълцайте босилека. Обелете и нарежете на ситно лука. Загрейте зехтин в тиган на среден огън и запържете лука за около 2 – 3 мин. Свалете от котлона.
Смесете половината домати, пържения лук, сушените домати, чесън, портокаловия сок, сиропа от агаве, солта, черния пипер и остатъка от зехтина в блендера. Пасирайте на висока скорост около 1 мин. или до получаване на гладка смес. След това добавете останалите домати и босилека и използвайте импулсната функция два-три пъти , за да смесите добре съставките.
Изсипете пастата в кипнала солена вода в тенджера. Пригответе пастата според указанията на опаковката до готовност al dente , след което отцедете. Смесете доматения сос и готовата паста в голям тиган и разклатете за да ги смесите. Овкусете със сол и черен пипер на вкус. Сервирайте пастата, поръсена с пресен босилек. Добър апетит!
След като приключите с Вашия момент #enjoytogether, няма нужда да се притеснявате за мръсните съдове.
Somat отстранява дори и най-упоритото замърсяване, като мазнина и загорели продукти, така че съдовете Ви ще лесно ще бъдат идеално почистени.