Съставки
Порции: 2
- 2 стръка зелен лук
- 100 мл. зеленчуков бульон
- 100 мл. соев сос
- 15 мл. мирин
- 1 с.л. мед
- 2 филета от сьомга
- пипер
Необходими съдове и прибори: дъска за рязане, нож, касерола, лъжица за бъркане, чиния, фурна, тиган за готвене във фурна
Нарежете на ситно зеления лук.
В касерола на среден огън, разбъркайте зеленчуков бульон, соев сос, мирин и мед. Варете, докато обемът намалее наполовина, прибл. 10 – 15 мин.
Загрейте предварително фурната на 180°C. Сложете сьомгата в тиган за готвене във фурна. Намажете равномерно от всички страни със сос терияки. Изпечете сьомгата в предварително загрята на 180°C фурна, прибл. 10 – 12 мин. Извадете от фурната и прехвърлете в чиния. За сервиране, гарнирайте с зелен лук и подправете с черен пипер.
След като приключите с Вашия момент #enjoytogether, няма нужда да се притеснявате за мръсните съдове.
Somat отстранява дори и най-упоритото замърсяване, като мазнина и загорели продукти, така че съдовете Ви ще лесно ще бъдат идеално почистени.