Съставки
Порции: 2
- 500 гр. гъби
- 2 зелен лук
- 1 шалот
- 150 гр. овче сирене
- ½ ч.л. червен пипер
- ¼ ч.л. едросмлян лют червен пипер
- ½ с.л. растителна мазнина
- 150 гр. спанак
- ½ ч.л. индийско орехче
- сол
- пипер
Необходими съдове и прибори: фурна, дъска за рязане, нож, малка купа, голям тиган, ситно ренде, лъжица за бъркане, лъжица, тиган, подходящ за готвене във фурна
Загрейте предварително фурната на 180°C. Нарежете на ситно шалота и зеления лук на тънки кръгчета. В малка купа, смесете сиренето, червения пипер, едросмления лют червен пипер, растителна мазнина и зеления лук. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
В голям тиган, загрейте растителна мазнина на среден огън и задушете шалота за около 1 – 2 мин. След това, добавете спанак и продължете да гответе около 1 – 2 мин. докато омекне. Настържете индийско орехче в тиган и разбъркайте добре. Свалете от котлона.
Внимателно отделете гъбите от пънчетата. След това, внимателно издълбайте вътрешността на шапките с лъжица за да осигурите място за пълнене.
Напълнете шапките на гъбите със спанак или със сместа от сирене и ги поставете в тиган, подходящ за готвене във фурна или върху тава, покрита с хартия за печене. Прехвърлете в предварително загрята фурна и изпечете на 180°C за около 12 – 15 мин. или докато сиренето се стопи и стане тъмно златисто. Добър апетит!
След като приключите с Вашия момент #enjoytogether, няма нужда да се притеснявате за мръсните съдове.
Somat отстранява дори и най-упоритото замърсяване, като мазнина и загорели продукти, така че съдовете Ви ще лесно ще бъдат идеално почистени.