Съставки
Порции: 4
- 300 гр. рядко тесто
- 200 гр. спанак
- 250 гр. сирене рикота
- 100 гр. Сирене пекорино (настъргано)
- 50 гр. кедрови ядки
- 2 яйчени жълтъка
- сол
- пипер
Необходими съдове и прибори: сито, малка касерола, дъска за рязане, нож, голяма купа, лъжица за бъркане, машина за паста, точилка, четка, нож за паста, голяма касерола, черпак за отстраняване на пяна
Бланширайте спанака за около 3 – 4 мин. в кипнала вода. Отцедете водата.
Накълцайте на ситно кедровите ядки и бланширания спанак.
Смесете спанака, кедровите ядки, яйчен жълтък, сирената Пекорино и рикота. Овкусете добре с сол и черен пипер.
Разделете на две рядкото тесто. Разточете двете половини възможно най-тънко върху набрашнена повърхност с точилка или машина за паста на ленти 5 cm x 40 cm.
Смесете другия яйчен жълтък с малко вода и намажете половината тестени ивици.
След това, поставете лъжица плънка на всеки 5 cm ленти от паста, намазани с яйце.
Сега, покрийте една от другите ленти разточено тесто и притиснете тестото здраво около плънката.
Нарежете равиолите на квадратчета с нож или a нож за паста.
Сега, сварете приготвените равиоли в солена вода за около 4 – 5 мин. докато не изплуват на повърхността. Отцедете добре и сервирайте натурални или домашен доматен сос.
След като приключите с Вашия момент #enjoytogether, няма нужда да се притеснявате за мръсните съдове.
Somat отстранява дори и най-упоритото замърсяване, като мазнина и загорели продукти, така че съдовете Ви ще лесно ще бъдат идеално почистени.