Съставки
Порции: 4
- 450 гр. зелени аспержи
- 200 гр. ягоди
- 80 гр. бейби спанак
- 30 гр. шам фъстък
- 100 гр. сирене фета
- 2 с.л. зехтин
- 1 с.л. балсамов оцет
- сол
- пипер
- зехтин за пържене
Необходими съдове и прибори: дъска за рязане, нож, голям тиган, лъжица за бъркане, буркан с капак на винт, купа
Изрежете твърдите краища на аспержите и ги нарежете на парчета под ъгъл (парчета с дебелина около. 1 cm). Почистете ягодите и ги нарежете на четвъртини.
Загрейте зехтин в голям тиган и изпържете аспержите на умерен огън за около 8 – 10 мин. докато омекнат. Овкусете със сол и черен пипер.
Разбъркайте бейби спанак, пържените аспержи, ягоди и натрошено сирене фета в купа. Овкусете със сос винегрет, поръсете отгоре шам фъстък и сервирайте.
След като приключите с Вашия момент #enjoytogether, няма нужда да се притеснявате за мръсните съдове.
Somat отстранява дори и най-упоритото замърсяване, като мазнина и загорели продукти, така че съдовете Ви ще лесно ще бъдат идеално почистени.