Съставки
Порции: 2
- 100 гр. камбала (филе без кожа)
- 100 гр. броколи
- 100 мл. мляко
- 5 стръка мащерка
- 100 мл. зеленчуков бульон (разделени)
- 40 гр. масло
- 20 гр. филирани бадеми
- сол
- пипер
Необходими съдове и прибори: малък тиган, лъжица за бъркане, голям тиган, малка касерола, нож, дъска за рязане, решетъчна лъжица
Запечете филираните бадеми в тиган до златисто.
Кипнете почти половината зеленчуков бульон и мляко, овкусете добре с сол и черен пипер. Добавете мащерката и оставете да се накисне в топлото мляко за около 3 - 5 мин.
След това, поставете камбалата в горещо, но не врящо мляко (прибл. 90°C). Оставете да се готви около 3 - 4 мин. в зависимост от дебелината.
През това време, напълнете касеролата с вода, добавете сол и оставете да кипне. Нарежете броколите на цветчета.
Бланширайте броколите в солената вряща вода за 3 - 4 мин., така че да останат хрупкави. Отцедете ги и ги заделете настрана.
Разтопете маслото в тиган, добавете останалия зеленчуков бульон, и оставете всичко да заври бавно.
След това, сложете бланшираните броколи в масления бульон. Овкусете със сол и черен пипер по желание. Сервирайте камбалата върху броколите и гарнирайте с филирани бадеми.
След като приключите с Вашия момент #enjoytogether, няма нужда да се притеснявате за мръсните съдове.
Somat отстранява дори и най-упоритото замърсяване, като мазнина и загорели продукти, така че съдовете Ви ще лесно ще бъдат идеално почистени.