Съставки
Порции: 8
- 1 kg телешка кайма
- 16 канелени пръчици
- 200 гр. тахан
- 20 гр. силантро
- 40 гр. магданоз(разделени)
- 1 глава лук
- скилидки чесън (разделени)
- 1 лимон
- 1 ч.л. сол (разделени)
- 200 мл. студена вода
- 1 ч.л. кимион
- ½ ч.л. сода за хляб
- 50 гр. кедрови ядки
- растително олио за пържене (разделено)
Необходими съдове и прибори: купа, цитрус преса, тел за разбиване, дъска за рязане, нож, голяма купа, грил-тиган
Накълцайте на дребно магданоз и силантро. Обелете и нарежете лука на кубчета. Обелете и счукайте чесъна. Изцедете лимона. Сложете тахан, лимонов сок, една трета от счукания чесън, половината накълцан магданоз, и накълцано силантро в купа. Овкусете със сол и черен пипер. Разбийте с тел и постепенно добавяйте вода докато соса за кебап се сгъсти. Заделете настрана докато не стане време за сервиране.
Добавете каймата, нарязания лук, остатъка от чесъна, кимион, сода за хляб, кедрови ядки, останалия магданоз и сол в голяма купа и омесете.
Оформете сместа на дебели кебапи, вкарайте канелени пръчици в кебапите и стиснете леко, за да се задържат. Втрийте малко олио и поставете в чиния.
Загрейте малко олио в грил-тигана на среден огън и запечете кебапите около 10 – 12 мин. Сервирайте със зелен тахан. Добър апетит!
След като приключите с Вашия момент #enjoytogether, няма нужда да се притеснявате за мръсните съдове.
Somat отстранява дори и най-упоритото замърсяване, като мазнина и загорели продукти, така че съдовете Ви ще лесно ще бъдат идеално почистени.