Съставки
Порции: 2
- 2 червени картофи
- 30 гр. маслини
- 30 гр. сушени домати (от буркан, в мазнина)
- 1 зелен лук
- 1 с.л. масло
- 50 гр. сирене чедър (настъргано)
- 30 гр. рукола
- 1 с.л. прясна сметана
- сол
- пипер
Необходими съдове и прибори: тава за печене, фурна, дъска за рязане, нож
Загрейте предварително фурната на 200°C. Срежете маслините на две, отцедете сушените домати и нарежете зеления лук, след което ги заделете настрана. Пробийте кората на картофите няколко пъти с вилица и ги поставете върху тава за печене. Печете около 40 мин., или докато омекнат.
Извадете картофите от фурна и направете цепка върху всеки от тях. Покрийте всеки картоф с масло, смачкайте го с вилица, сложете отгоре сирене чедър и отново натиснете с вилица.
Овкусете със сол и черен пипер на вкус. Покрийте с маслини, сушени домати, зелен лук, рукола и прясна сметана и поръсете с още зелен лук. Добър апетит!
След като приключите с Вашия момент #enjoytogether, няма нужда да се притеснявате за мръсните съдове.
Somat отстранява дори и най-упоритото замърсяване, като мазнина и загорели продукти, така че съдовете Ви ще лесно ще бъдат идеално почистени.