Съставки
Порции: 16
- 150 гр. брашно от лимец или спелта
- ½ ч.л. бакпулвер (без глутен)
- 2 с.л. кокосова захар
- 70 гр. кокосово масло (топло)
- 150 гр. гръцко овче кисело мляко (10 % мазнини)
- ¼ ч.л. сол
- 1 с.л. филирани бадеми
- 1 с.л. брезова захар или кокосова захар
- ¼ ч.л. канела
- 1 ябълка
- брашно за поръсване
Необходими съдове и прибори: голяма купа за разбъркване, кухненска кърпа, тава за печене, хартия за печене, фурна, дъска за рязане, нож, малка купа, нож за плодове, точилка, решетка за охлаждане (не е задължително)
В голяма купа, разбъркайте лимец, бакпулвер, кокосова захар и сол. Добавете киселото мляко и кокосовото масло и омесете с ръце до получаване на гладко тесто.
Покрийте купата с кухненска кърпа и оставете да почива в хладилника около 30 мин. Покрийте тавата с хартия за печене.
През това време, нарежете бадемите и ги смесете с брезова захар и канела. Загрейте предварително фурната на 150°C на горен и долен реотан.
Върху набрашнена повърхност, разстелете тестото с точилка в кръгла форма (прибл. 26 cm). Ако е необходимо, използвайте чиния за форма и поръсете с брашно. Нарежете тестото на 16 еднакви триъгълника.
Обелете, почистете от семките и нарежете ябълката на резени. Намажете малко от бадемово-канелената смес върху тестените триъгълници. Поставете по едно парче ябълка върху външната част на всеки триъгълник.
Завийте на руло триъгълниците, като започнете от външната страна, така че увивате парчетата ябълка да останат в средата.
Поставете мини кроасаните върху тава за печене и ги намажете с останалата част от бадемово-канелената смес. Поставете във фурната и печете около 15 – 18 min на 150°C. Оставете да се охладят. Добър апетит!
След като приключите с Вашия момент #enjoytogether, няма нужда да се притеснявате за мръсните съдове.
Somat отстранява дори и най-упоритото замърсяване, като мазнина и загорели продукти, така че съдовете Ви ще лесно ще бъдат идеално почистени.