Съставки
Порции: 8
- 3 патладжана
- 1 глава лук (бял)
- 1 скилидка чесън
- 1 с.л. розмарин
- 6 с.л. босилек
- 2 ч.л. риган (изсушен)
- 2 ч.л. мащерка (изсушена)
- 1 с.л. доматена паста
- 750 гр. домати от консерва (на кубчета)
- 500 гр. моцарела
- 100 гр. Пармезан (настъргано)
- зехтин
Необходими съдове и прибори: дъска за рязане, нож, голяма касерола, тиган, тава за печене, фурна
Нарежете на ситно лука и счукайте чесъна. Нарежете на едро босилек и розмарин. Заделете нужното количество риган и мащерка. Нарежете патладжана по дължина.
В голяма касерола, загрейте малко зехтин и задушете лука и чесъна на среден огън за около 5 – 7 мин. до докато станат прозрачни. Добавете доматената паста и продължете да задушавате още 1 – 2 мин.
Добавете доматите в касеролата и оставете да къкри.
Добавете сол, черен пипер, риган, мащерка и розмарин към доматения сос. Оставете да къкри около 10 – 15 мин.
В тиган, загрейте малко зехтин на среден огън. Задушете патладжан за около 2 – 3 мин. от всяка страна. Заделете настрана.
Нарежете моцарелата на резени с дебелина, колкото патладжана.
В тава за печене, наредете два реда патладжан, моцарела и доматен сос.
Загрейте предварително фурната на 180°C. Поръсете ястието с босилек и Пармезан. Поставете във фурната и печете около 20 – 25 мин. до тъмно златисто. Гарнирайте с пресни листа от босилек и консумирайте, докато е топло!
След като приключите с Вашия момент #enjoytogether, няма нужда да се притеснявате за мръсните съдове.
Somat отстранява дори и най-упоритото замърсяване, като мазнина и загорели продукти, така че съдовете Ви ще лесно ще бъдат идеално почистени.