Съставки
Порции: 4
- 500 гр. талиатели
- 300 гр. кестени (обелени)
- 400 гр. гъби
- 2 глави лук
- 4 стръка зелен лук
- 2 скилидки чесън
- 8 с.л. зехтин
- 500 мл. сметана
- 1 лимон (сок)
- 50 гр. Пармезан
- сол
- пипер
- стръка зелен лук за украса
Необходими съдове и прибори: дъска за рязане, нож, голяма тенджера, тиган, ситно ренде, цитрус преса, сито
Нарежете на ситно зеления лук. Нарежете кромида и счукайте чесъна. Отстранете пънчетата от гъбите, след което ги нарежете на четвъртини. Нарежете на ситно обелените кестени.
Сложете пастата в голяма тенджера с подсолена вода и гответе до готовност al dente, според указанията на опаковката.
Подгрейте зехтина в тиган на среден огън. Добавете лука и чесъна, и задушете, докато станат прозрачни. След това, добавете гъбите и задушете за около 5 мин. Добавете сол на вкус. Добавете нарязаните кестени и оставете да се готви около 3 мин.
Добавете сметана и оставете на огъня за около 4 мин. Изцедете лимона. Настържете на ситно Пармезана. Добавете сол, черен пипер и лимонов сок на вкус. Добавете пармезана и разбъркайте добре.
Изцедете пастата, прехвърлете я в тигани разбъркайте добре. Сервирайте пастата, гарнирана с пресен лук. Добър апетит!
След като приключите с Вашия момент #enjoytogether, няма нужда да се притеснявате за мръсните съдове.
Somat отстранява дори и най-упоритото замърсяване, като мазнина и загорели продукти, така че съдовете Ви ще лесно ще бъдат идеално почистени.