Съставки
Порции: 2
- 200 гр. киноа
- ½ кубче бульон
- 400 гр. чери домати
- 1 с.л. розмарин
- ½ авокадо
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. сироп от агаве
- 1 с.л. бяла мисо паста
- 1 с.л. горчица
- 1 ч.л. сусамово масло
- 2 с.л. неутрална мазнина
- 1 ч.л. лимонов сок
- 1 с.л. вода
- 2 яйца
- 30 гр. бейби спанак
- 2 ч.л. подправка дука
- 1 с.л. кълнове от цвекло
- морска сол
- пипер
- лимонов сок за сервиране
Необходими съдове и прибори: голяма касерола, сито, тиган, дъска за рязане, нож, шпатула, малка купа, малка касерола
Изсипете киноата в сито и полейте със студена вода. Напълнете касерола с вода, добавете киноата и кубче бульон и сгответе според указанията на опаковката. Заделете настрана.
Нарежете доматите на половинки. Откъснете връхчетата розмарин и ги нарежете на едро. Извадете костилката и обелете авокадото, нарежете го на хапки и го заделете настрана. Сипете зехтин в тиган и го загрейте на среден огън. Добавете доматите, розмарина и сиропа от агаве и гответе около 15 мин. или до сгъстяване на доматите. Разбърквайте периодично, след което ги заделете настрана.
За мисо соса, добавете бяла мисо паста, горчица, сусамово масло, неутрална растителна мазнина, лимонов сок, и вода в малка купа и разбърквайте до получаване на гладка смес. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
Кипнете вода в малка касерола. Сварете яйцата за около 6 мин., обелете ги и ги заделете настрана. Изсипете киноата в купа за сервиране и я покрийте с кубчета авокадо, сготвените домати, и пресен бейби спанак. Поставете яйце в средата и довършете приготвянето на купата с малко сос мисо, щипка дука, и кълнове от цвекло. Добавете още сол, черен пипер, и лимонов сок на вкус. Добър апетит!
След като приключите с Вашия момент #enjoytogether, няма нужда да се притеснявате за мръсните съдове.
Somat отстранява дори и най-упоритото замърсяване, като мазнина и загорели продукти, така че съдовете Ви ще лесно ще бъдат идеално почистени.