Съставки
Порции: 4
- 2 сърцевини на салата ромен
- 4 филета аншоа
- скилидки чесън (обелени)
- 80 мл. зехтин екстра върджин
- 1 багета
- 2 с.л. Сос уорчестър
- 2 с.л. майонеза
- 2 лимона (сок)
- 2 ч.л. Дижонска горчица
- 100 гр. Пармезан (настърган и разделен)
- сол
- пипер
Необходими съдове и прибори: блендер или кухненски робот, пекарска четка, грил-тиган или скара, дъска за рязане, нож
Пасирайте аншоата, обеления чесън, зехтина, солта и черния пипер до получаване на гладка смес.
Загрейте грил-тигана или скарата на среден огън. Нарежете сърцевините на салата ромен на половина по дължина; срежете багетата наполовина, след което още веднъж наполовина по дължина. Намажете отрязаната страна на салатата и хляба със сместа от аншоа.
Запечете сърцевините на салата ромен и хляба със срязаната страна надолу около 1 – 2 минути, или докато се появят следи от запичане. През това време, добавете сос Уорчестър, майонеза, лимонов сок, горчица и малко нарязан Пармезан към останалата смес от аншоа и пасирайте до получаване на гладка смес, около 2 минути. Овкусете със сол и черен пипер на вкус, ако е необходимо.
Сервирайте сърцевините на салата ромен и хляба цели или нарязани на широки ленти. Поръсете с дресинга за салата цезар на вкус, разбъркайте и поръсете отгоре остатъка от настъргания Пармезан.
След като приключите с Вашия момент #enjoytogether, няма нужда да се притеснявате за мръсните съдове.
Somat отстранява дори и най-упоритото замърсяване, като мазнина и загорели продукти, така че съдовете Ви ще лесно ще бъдат идеално почистени.