Съставки
Порции: 2
- 2 пилешки бутчета
- 190 г спелта
- 1/2 глава радичио
- 6 скилидки чесън
- 60 мл ябълков оцет
- 355 мл вода
- сол
- пипер
- зехтин за пържене
Прибори: дъска за рязане, нож, щипки, тенджера, лъжица за готвене
Подправи пилето от двете страни със сол и пипер.
Извади кочана на радичиото и го нарежи на тънки лентички. Обели скилидките чесън и ги намачкай.
Сложи тенджера на среден до силен огън и добави малко зехтин. Добави бутчетата с кожата надолу и задуши за ок. 12 мин, докато кожата стане хрупкава и златиста. Обърни и задуши за още ок. 8 мин. Свали от котлона.
Добави още малко зехтин в тенджерата, ако е необходимо, и добави чесъна. Сотирай за ок. 1 мин и добави спелтата. Подправи със сол и пипер и остави да се задушава за ок. 5 мин. или докато замирише и спелтата се запече леко. Деглазирай тенджерата с ябълков оцет и след това добави вода. Остави да заври.
Когато водата заври, върни пилешкото обратно и вари за прибл. 20 мин или докато пилето и спелтата са готови и почти не е останала течност. Постави пилешкото със спелта в чиния и сервирай с радичио. Приятен апетит!
След като приключите с Вашия момент #enjoytogether, няма нужда да се притеснявате за мръсните съдове.
Somat отстранява дори и най-упоритото замърсяване, като мазнина и загорели продукти, така че съдовете Ви ще лесно ще бъдат идеално почистени.