Съставки
Порции: 4
- 400 гр. нахут от консерва
- 800 гр. смлени домати от консерва
- 15 гр. джинджифил
- 4 скилидки чесън
- 1 глава лук
- 1 люта чушка пири-пири
- 1 с.л. гарам масала
- 1 ч.л. смлян кимион
- 1 ч.л. куркума
- ½ ч.л. лют червен пипер
- 4 с.л. гхи
- 50 мл. вода
- сол
- силантро (за украса)
- хляб наан (за сервиране)
- ориз басмати (сготвен, за сервиране)
Необходими съдове и прибори: дъска за рязане, нож, фино сито, кухненски робот, тиган, силиконова шпатула
Обелете джинджифилa и чесъна. Обелете и нарежете на ситно лука. Отцедете нахута, като, ако желаете, можете да запазите течността за друга рецепта. Сложете обеления джинджифил и чесън, лютата чушка пири-пири, гарам масала, смлян кимион, куркума, и лют червен пипер в кухненския робот и блендирайте до получаване на гладка паста.
Подгрейте гхи в тиган на среден огън. Добавете лука и задушете за около 5 мин., или докато се задуши. Добавете пастата от подправките, отцедения нахут, доматите, и вода и оставете да къкри около 10 мин.
Овкусете със сол на вкус. Украсете със силантро и сервирайте с хляб наан и сготвен ориз басмати. Добър апетит!
След като приключите с Вашия момент #enjoytogether, няма нужда да се притеснявате за мръсните съдове.
Somat отстранява дори и най-упоритото замърсяване, като мазнина и загорели продукти, така че съдовете Ви ще лесно ще бъдат идеално почистени.