Съставки
Порции: 4
- 600 гр. пилешки гърди (обезкостени и без кожа)
- 20 гр. джинджифил
- скилидки чесън
- 1 люта чушка
- 2 лайма (сок)
- 7 с.л. соев сос
- 4 с.л. мед
- 4 ч.л. сусам (разделен)
- 4 моркова
- 3 камби (жълта, червена или зелена)
- 1 глава броколи
- 150 гр. печурки
- 5 стръка зелен лук
- 2 с.л. растителна мазнина
- силантро за сервиране
Необходими съдове и прибори: фурна, ситно ренде, дъска за рязане, нож, малка купа, картофобелачка, голяма купа, тава за печене
Загрейте предварително фурната до 200°C. Обелете и настържете на ситно джинджифила. Нарежете на ситно чесъна и лютата чушка. Смесете джинджифила, чесъна и лютата чушка в малка купа. Добавете сока от лайм, соевия сос, меда и половината сусам. Смесете добре и заделете настрана.
Почистете камбите от семките и ги нарежете на хапки. Измийте главата броколи и я нарежете на цветчета. Махнете пънчетата на гъбите и ги нарежете на четвъртини. Обелете и нарежете моркова на хапки. Нарежете на ситно бялата част от зеления лук а листата – на кръгчета и заделете настрана. Добавете камбите, броколи, моркова и бялата част от зеления лук в голяма купа. Нарежете пилешките гърди на широки ленти и заделете настрана.
Изсипете половината сос в зеленчуковата смес и разбъркайте добре. Овкусете със сол и черен пипер. Намажете тава за печене с растителна мазнина и разстелете отгоре зеленчуците. Печете на 200°C за около 15 мин.
Извадете тавата от фурната. Поръсете остатъка от соса върху пилешките гърди и подредете пилешките гърди в тавата за печене със зеленчуците. Печете на 200° C за около 10 минути или до пълна готовност на пилето. Покрийте с кръгчетата зелен лук, остатъка от сусама и силантро за сервиране. Добър апетит!
След като приключите с Вашия момент #enjoytogether, няма нужда да се притеснявате за мръсните съдове.
Somat отстранява дори и най-упоритото замърсяване, като мазнина и загорели продукти, така че съдовете Ви ще лесно ще бъдат идеално почистени.