Съставки
Порции: 2
- 15 гр. джинджифил
- 1 скилидка чесън
- 1 зелена люта чушка
- 15 гр. силантро
- 15 гр. мента
- ¼ ч.л. куркума
- ¼ ч.л. смлян кимион
- 1 ч.л. лют червен пипер
- 200 гр. кисело мляко
- 300 гр. пилешки гърди
- 200 гр. ориз
- 2 дафинови листа
- 3 шушулки кардамон
- 1 ч.л. ким
- 1 глава лук
- 1 с.л. растителна мазнина
- ½ ч.л. кимион на зърна
- 1 с.л. доматена паста
- 2 ч.л. масала
- ½ ч.л. шафран
- 30 мл. мляко
- сол
- мента за украса
- силантро за украса
Необходими съдове и прибори: ръчен пасатор, мерителна чашка, дъска за рязане, нож, купа, сито, голяма тенджера, тиган, лъжица за бъркане, малка купа
Обелете и нарежете на ситно джинджифила и чесъна. Срежете на две, отстранете семките и нарежете на ситно зелената люта чушка. Измийте и нарежете на ситно силантрото и ментата. Сложете джинджифила, чесъна, лютата чушка, силантротп и ментата във висок съд. Добавете куркума, смлян кимион, лют червен пипер и кисело мляко. Пасирайте до получаване на гладка смес и разбъркайте добре.
Нарежете пилето на хапки. Прехвърлете в купа и добавете маринатата. Заделете настрана за 4 часа.
Сложете ориза в голяма тенджера. Добавете дафинови листа, шушулки кардамон и ким и покрийте с вода. Кипнете и оставете да къкри около 10 мин. Отцедете през сито и извадете дафиновите листа и шушулките кардамон.
Обелете и нарежете лука на ситно. Подгрейте олиото в тиган. Добавете лука и задушете за около 2 мин. Добавете кимиона на зърна, пилето, доматената паста и масалата. Разбъркайте добре и гответе около 8 мин. Добавете сол на вкус.
Разбъркайте шафрана и млякото. Изсипете върху ориза. Гарнирайте с мента и силантро. Овкусете със сол. Добър апетит!
След като приключите с Вашия момент #enjoytogether, няма нужда да се притеснявате за мръсните съдове.
Somat отстранява дори и най-упоритото замърсяване, като мазнина и загорели продукти, така че съдовете Ви ще лесно ще бъдат идеално почистени.