Съставки
Порции: 2
- 200 гр. соба нудъли
- 200 гр. печени фъстъци (разделени)
- 4 с.л. соев сос
- 1½ с.л. срирача
- 5 с.л. вода
- 1½ с.л. зехтин
- 1 арпаджик
- пипер
Необходими съдове и прибори: фино сито, тенджера, кухненски робот, дъска за рязане, нож
Пригответе соба нудълите според указанията на опаковката. Отцедете, изплакнете под студена вода и заделете настрана.
Блендирайте по-голямата част от фъстъците на гладка смес. Смесете соевия сос, срирачата, водата и зехтина за да приготвите кремообразен сос. Добавяйте още вода, за да бъде сосът достатъчно рядък, за да покрие добре нудълите.
Накълцайте добре останалата част от фъстъците и нарежете зеления лук на тънки ивици
Смесете нудълите с фъстъчения сос в купа за сервиране. Сервирайте ястието гарнирано с накълцани фъстъци и зелен лук. Подправете с черен пипер на вкус. Добър апетит!
След като приключите с Вашия момент #enjoytogether, няма нужда да се притеснявате за мръсните съдове.
Somat отстранява дори и най-упоритото замърсяване, като мазнина и загорели продукти, така че съдовете Ви ще лесно ще бъдат идеално почистени.